Híreink

|

Egy próbát megért
Ausztráliában egy 24 éves, ittas fiatalember úgy akarta megúszni a rendőri ellenőrzést, hogy a gázról levéve lábát, a még mozgó autóban a hátsó ülésre mászott, a haverjai mellé. A kocsi ezután még 150 métert haladt, mire az egyik rendőr futva utolérte, és behúzta a féket.

Szerencseszám
Elfogtak és elítéltek egy san antonioi rablót, Frank Gort-ot. Amikor eljött az ítélethirdetés ideje, a bíró hét évet szabott ki rá. Gort nagyon csalódott volt, és könyörgött a bírónak, hogy ne szabjanak ki rá hét évet, mert az szerencsétlen szám.
A megértő bíró teljesítette a kérését, így Gort nyolc évig gondolkodhat a szerencseszámán.

Majd legközelebb...
Előfordul az, hogy egy amúgy korábban teljesen normálisan, a civilizált társadalom legtöbb elvárásának megfelelően viselkedő ember egy napon minden tanult viselkedési normát félredobva, az öszönteinek megfelelően cselekszik.

Így tehetett az a büntetlen előéletű amerikai férfi is, aki 1990 januárjában, Washingtonban fegyveres rablásra szánta el magát. Sajnos elegendő józan ész híján több igen komoly hibát is elkövetett.

1. Célpontjául a H&J Leather & Firearms nevű fegyverboltot választotta.

2. Olyankor ment, mikor a bolt tele volt vásárlókkal, egy olyan államban, ahol a felnőtt populáció számottevő részének engedélye van nyilvános helyen rejtett fegyver viselésére.

3. Az üzletbe belépve nem tűnt fel neki a bejáratnál parkoló rendőrautó.

4. Szintén nem vette észre a pultnál álló rendőrt, aki épp a reggeli kávéját kortyolgatta.

Nem csoda hát, hogy rablónk élete meglehetős gyorsasággal véget ért, mikor berontott az üzletbe, néhány figyelmeztető lövést is megeresztve. A rendőrtiszt és az eladó szinte egyidőben tüzeltek, eltávolítva a férfit az emberiség génállományából. Több vevő is azonnal fegyvert rántott, de ők nem kezdtek tüzelni, így az antiszociális elemen kívül más nem is sérült meg.

Gyakorlat teszi a mestert
Egy 51 éves férfit autólopásért és rablásért állítanak bíróság elé a Floridai Gainesville-ben. A rendőröknek nem volt nehéz előállítani a rablót, mivel a férfi véletlenül bezárta magát az ellopni kívánt autóba, miután sikeresen beindította az 1994-es Infinity riasztórendszerét, és az a sziréna megszólaltatása mellett lezárta az ajtókat is. Bár az ajtón található kilinccsel az ajtó egyszerűen nyitható lett volna, a tettest a rendőrök a hátsó ülésen összegömbölyödve találták, amint elrejtőzni próbált a kíváncsi tekintetek elől. Keith Faulk őrmester szerint: "Talán egy új szakmát kellene választania..."

Kinek a pap, kinek a villástargonca...
Mint annyi más rendőrségi üldözés, ez az eset is egy lopott autó miatt robbant ki, a hajsza közben több autó összetört, több személy is megsérült.
Ez a dráma viszont a többitől eltérően egy lopott villástargoncával esett meg, amelynek maximális sebessége 30 km/h.
"Bár kis sebességekre képes, a villástargonca méretéből és felépítéséből következően mégis nehezen megállítható jármű" - mondta John Suchomski őrmester, az észak-angliai York városában egy nemzeti ünnepnapon lezajlott eset kapcsán, amelyben 10 jármű tört össze és 6 ember sebesült meg.
Az első összetört jármű az a rendőrautó volt, amely kiszúrta a gyanús munkagépet, és megpróbálta megállítani, hogy néhány kérdést feltegyen. Az elszánt tolvaj azonban nekiment a rendőrautónak, melynek sofőrje is sebesülést szenvedett. A tettes ezután a menekülés mellett döntött, hosszadalmas üldözésbe hajszolva a rendőrséget. A hajsza során a targonca a város utcáin próbált egérutat nyerni, majd az autópályán, szembe a forgalommal kísérelte meg lerázni az üldözőket. Az ámokfutásnak (mely során a 30 km/h sebességet egyszer sem lépték át) végül egy rendőr vetett véget, aki kilőtte a jármű első kerekét, így az irányíthatatlanul az útszéli korlátnak ütközött és mozgásképtelenné vált az autópályán.

Aki tud
Egy dél-walesi autóvezető komoly pénzbüntetést kapott, emellett a jogosítványát is bevonták 18 hónapra, miután fennakadt egy közúti ellenőrzésen. A rendőrség szerint több vádpontot is felhoztak ellene. Az, hogy ittasan vezetett csak egy volt a sok közül. Az a tény, hogy a férfinek csak egy keze volt, és az ellenőrzés idején ebben a kézben egy mobiltelefont tartott, nem segített neki elkerülni a büntetést...

Van akinek csak ez jut
Egy Münchenben élő férfit a szomszédja feljelentett a rendőrségen, mert úgy látta, az éj leple alatt holttesteket cipel a lakásába.
A gyanúsított hamar tisztázta magát, miután megmutatta a rendőröknek guminő-gyűjteményét, amelynek legújabb darabját éppen tesztelte, amikor a hatóság megérkezett...

0 megjegyzés: